TRY Theatre najavio novu edukacijsku i produkcijsku sezonu

TRY theatreMedia Presence

Prva Međunarodna dramska škola za djecu i mlade počela s audicijama


Umjetnički voditelj Ivan Verunica podsjetio je da TRY theatre djeluje već petu sezonu, okuplja osamdesetak stalnih polaznika, a do sad je realizirano petnaest predstava

RIJEKA » TRY theatre, riječka dramska škola na engleskom jeziku, najavila je novu edukacijsku i produkcijsku sezonu. Umjetnički voditelj Ivan Verunica podsjetio je da TRY theatre djeluje već petu sezonu, okuplja osamdesetak stalnih polaznika, a do sad je realizirano petnaest predstava.

U Rijeci se nastava izvodi u HKD-u na Sušaku u sljedećim skupinama: High School (srednja škola), Middle School (6. do 8. razreda), Elementary School (4. i 5. razred) i Juniors (1. do 3. razreda). U Kastvu se nastava održava unutar Osnovne škole »Milan Brozović«.

TRY-theatre-Scholarship-Novi-List

Kako je najavila Renata Kraljević Fugošić, nastava počinje 8. rujna, a sve o prijavama može se doznati na www.trytheatre.org (Apply for TRY). O mogućnosti stipendiranja govorila je Sierra Christianson. Sukladno politici inkluzivnosti i društvene osjetljivosti, TRY theatre odlučio je dodijeliti tri pune stipendije za pohađanje redovite nastave i sudjelovanje u poluprofesionalnoj izvedbi za sezonu 2014/15. Inače regularna školarina iznosi 160 kuna za grupe Juniors i Elementary, odnosno 200 kuna mjesečno za Middle School.

Na međunarodne suradnje TRY theatrea osvrnula se Natali Bosić, podsjetivši da je ostvarena suradnja s kazalištima mladih u Pragu i Beogradu, dok je u planu suradnja s Norveškom i Španjoskom.

Autor: Kim Cuculić

Objavljeno: 5. rujna 2014. u 8:08